* Libelle

Donderdags valt altijd de nieuwe Libelle in de brievenbus, een weekblad waar ik al jarenlang met met een paar tussenpozen op geabonneerd ben.
Sinterklaas is het land nog niet uit of de Libelle is helemaal in de Kerstsfeer...
Een weekblad met mooie verhalen en foto's...verhalen waar ik soms mij soms zelf in herken...verhalen met een verdrietig randje.

* Sinterklaasfeest...

Vandaag 5 december, Sinterklaasfeest, in verpleeghuis 'Simnia' in Domburg is het deze middag een gezellige boel...
Een quiz /muziek middag met medewerking van de 'muziek piet' Frans Kasander http://www.franskasander.nl/
De quiz vragen waren best pittig, zelfs de vrijwilligers die de bewoners hielpen met het invullen van de antwoorden wisten niet overal antwoord op.
Naast mij zat een mevrouw, ze is dement, de vragen van de quiz gaan aan haar voorbij...maar als er een vraag over muziek is en de 'muziek piet' op zijn accordeon gaat spelen zie ik haar mee neuriën...ze geniet.

Nog steeds storing...

Ook vandaag een lange periode geen televisie en internet, vanochtend om 08.00 uur lag alles al plat.
Ik kijk altijd naar  https://www.npostart goedemorgen nederland.nl/  vandaag niet mogelijk, ik lees de digitale krant, dit was vandaag ook niet mogelijk.
Vanmiddag werd ik gebeld door een bekende...je hebt niets met mijn e-mail bericht gedaan...ik heb haar het probleem uitgelegd.
Deze situatie heeft vandaag wel heel lang geduurd...vanmiddag om 14.45 uur was het weer mogelijk om naar de televisie te kijken en te internetten.
Deze dagen realiseer mij hoe kwetsbaar wij zijn...
Wat brengt de dag van morgen, weer storingen, dat zou zomaar kunnen.
Deze operatie van Delta zou tot en met 5 december duren...

* Storing televisie en internet

Delta is al een paar dagen bezig met het vernieuwen van het digitale netwerk bij ons in de buurt, het netwerk zal stabieler en betrouwbaarder worden en de capaciteit wordt vergroot.
Deze werkzaamheden gaan niet ongemerkt aan ons voorbij, gisteren en vandaag telvisies die aangeven geen signal en hele rare beelden geven, internet dat uitvalt en heel traag is...
In de 'Brouwershof' wonen veel ouderen die veel televisie kijken, vandaag hebben al drie bewoners bij mij aan de deur gestaan met de vraag: "Hilda, doet jouw televisie ook zo raar? ".
Ik vertelde hun wat er aan de hand was, ze waren opgelucht, het lag niet aan hun televisie.
Internetgebruikers waren op de hoogte gesteld door middel van een e-mail dat dit plaats zou vinden, maar hebben de ouderen die geen internet hebben ook een bericht gehad per post...?

* Belevingstafel

Verpleeghuis 'Simnia' kon van de opbrengst van het zomerfeest een belevingstafel aanschaffen, ik en nog twee vrijwilligers werden gevraagd om de komende tijd de tafel te verrijken met foto's van de gemeente Veere en andere thema's.
Belevingsgerichte zorg is erg belangrijk, op deze manier houd men de mensen actief.
Men kan aan de (rolstoelvriendelijke) tafel zitten om gezamenlijke activiteiten uit te voeren maar de tafel kan ook rechtop als bord gebruikt worden.
De tafel biedt ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen. Spelletjes, foto’s, natuur; er is van alles te zien en te doen.