* Coronavirus

Het coronavirus heeft ook Nederland in zijn greep, veel evenementen zijn afgelast, museums zijn gesloten en sporten, vergeet het maar.
Ook Vrouwen van Nu afd. Noord-Beveland, de gemiddelde leeftijd is 70 plus, een kwetsbare groep, heeft alle komende activiteiten geannuleerd.
In de 'Brouwershof' op de woensdagmorgen geen koffiemorgen met de oudere bewoners...
Voor mij ligt nu een lege agenda in afwachting op betere tijden...

* Wandelen in Oostkapelle

Vandaag even bijkletsen met Plonie, het weer was te mooi om binnen te zitten, we maakten een mooie wandeling in de omgeving van de Duinweg waar veel vakantiewoningen staan.
Ik vroeg aan Plonie: 'lopen hier ook wel eens herten?', ik had de zin nog niet uitgesproken of ze kwamen te voorschijn uit het struikgewas.
Altijd mooi om te zien, er stond een bankje, speciaal daar neergezet omdat de herten daar regelmatig tevoorschijn komen, we hebben er zeker tien minuten gezeten om te kijken naar de herten.
Wat wonen wij in een mooi land, zei Plonie en ik ben het daar helemaal mee eens...
Een paar foto's van een fijne wandeling: https://myalbum wandelen.com/

* Snoeien

Het is maart, de lentemaand, tijd om mijn hortensia's te snoeien.
Als ik op het internet zoek wanneer ik hortensia's moet snoeien dan lees ik dat het afhankelijk is welk soort hortensia je hebt, dat laatste weet ik niet...
Ik heb al jaren hortensia's en snoei ze altijd in maart, ik knip ze af boven de nieuwe knoppen en het dode hout knip ik tot op de grond af en geef ze regelmatig wat vloeibare mest, het resultaat is dat ik in de zomer uitbundig bloeiende hortensia's heb.

* Quilten

Op deze regenachtige middag, ik zou gaan wandelen, ben ik begonnen met de zesde tegel van het project patchworktegels https://www.dequilterie project 2020.nl/
De zesde tegel is een applicatie blok, een techniek die ik lang geleden heb geleerd maar later nooit meer heb toegepast.
Ik heb intussen twee tegels gemaakt met deze techniek en deze zijn goed gelukt...
Terwijl ik bezig was, ik vond het moeilijk, dacht ik aan mijn moeder, ik moest als kind wel eens dingen doen die ik nog nooit gedaan had of die ik moeilijk vond en dan zei ik, dat kan ik niet...
Mijn moeder antwoordde dan: 'Kan ik niet staat niet in het woordenboek'.
Deze regel pas ik nog alle dagen in mijn leven toe...

* Werkzaamheden riolering

Vanochtend na het boodschappen doen en ik mijn appartement in wilde keek ik toch even raar op, met drie man sterk was men een grote diepe kuil aan het graven bij mijn voordeur.
Het was ons bekend dat er deze dag werkzaamheden aan de riolering zouden plaats vinden, maar dat deze werkzaamheden bij mijn voordeur zouden plaats vinden had niemand mij verteld.
De mannen waren ook enigszins verrast, 'woont u hier mevrouw?'...
Het ergste zand werd bij de voordeur weggeveegd zodat ik naar binnen kon.
Tussen 14.00 - 17.00 uur mochten we geen gebruik maken van het toilet, maar de werkzaamheden gingen dusdanig voorspoedig dat om 16.00 uur de kuil weer werd dichtgegooid en kon ik weer naar buiten lopen zonder bang te zijn een misstap te maken en in die kuil zou belanden.
Tijdens de lunchpauze van de mannen kon ik het niet laten om er een paar foto's van te maken https://myalbum werkzaamheden.com/ 

* Podium Witteman

Eén van mijn favorite TV programma's is Podium Witteman gepresenteerd door Paul Witteman met als huispianist Mike Bodde en Floris Kortie die veel van muziek weet.
Er zijn live-optredens van topmusici  en er is ruimte voor jonge talent.
Vanavond was dat de 19 jarige Engelse pianiste met Chinese roots Katie Yao Morgan https://www.ypf.nl/Katie Yao Morgan/
De uitzending is elke zondag om 18.05 uur op NPO 2 https://Podium Witteman.nl/
 

* Dagopvang

Sinds een paar weken help ik als vrijwilligster in de dagopvang in de 'Brouwershof', één van mijn bezigheden is soep koken voor bij de lunch.
Iedere week een andere soep, tomatensoep, groentesoep, champignonsoep...
Eén van de aanwezige cliënten vindt uiensoep zo lekker, hij vertelde ons welke uien je daarvoor moet gebruiken en hoe je de soep moet koken.
Linda, de activiteitenbegeleidster besluit in overleg met mij dat ik vandaag uiensoep ga koken al heb ik nog wel even mijn bedenkingen...het is wel veel uien snijden, maar Linda wuift dit probleem gelijk van tafel.
We maken er een activiteit van en zo zaten er vanochtend vijf dames uien te snijden...
Linda legt mij uit dat de cliënten zoveel mogelijk gemotiveert moeten worden om deel te nemen aan o.a. huishoudelijke activiteiten en dat is vandaag uien snijden, vorige week was het een kwarktaart maken en een volgende keer kan het een fruitsalade zijn...
De soep is in goede aarde gevallen, van de uiensoepkenner krijg ik het cijfer 8-9...na alles opgeruimd te hebben ga ik met een goed gevoel naar huis.
Volgende week weer een andere soep... 

* Veere

Museumbezoek met de Vrouwen van Nu in Veere http://www.vrouwenvannoordbeveland.nl/  , terwijl ik naar het stadhuis loop begint het carillon te spelen...het is zo mooi. https://www.omroepzeeland carillon Veere.nl/
Ik maak een paar foto's van dat mooie ranke torentje en vervolg mijn weg naar het stadhuis waar een gids al staat te wachten om ons een rondleiding te geven en ons veel verteld over het historisch verleden van Veere...
 
Foto's van deze mooie middag: https://myalbum museum Veere.com/ 

* Valentijnsdag

Vrijdag 14 februari, Valentijnsdag.
Ook ik werd verrast met een prachtig boeket rode tulpen.
Bedankt lieve gever!

* Hier zijn de van Rossems...

April 2019 was ik met de Vrouwen van Nu in Gouda, bij de Waag werden er opnamen gemaakt van het TV programma 'Hier zijn de van Rossems', ik maakte een paar foto's van deze opname.
Gisteravond 11 februari werd het programma uitgezonden en zag mijzelf heel even in beeld...
 
De foto's gemaakt in 2019 in Gouda:https://myalbum Gouda.com/album/   

* Een dag na de storm...

De storm van gisteravond is inmiddels afgezwakt naar windkracht 8 https://www.zeelandnet.nl/weer/  .
Vanmiddag maakte ik een korte wandeling naar de 'Stenen Toko'  http://www.destenentoko.nl/  om te zien hoe hoog de golven waren, lopen op het strand was geen optie, je werd er gezandstraald 
Ik wilde een paar foto's en een filmpje maken, één filmpje is enigszins gelukt, al was het moeilijk de camera stil te houden vanwege de harde wind.
Om over te schakelen naar het maken van foto's moet je wel het knopje van je camera goed indrukken...en daar ging iets mis met het gevolg geen foto van de golven, het was niet mijn 'foto dag'...
Via de Manteling ben ik weer terug naar huis gelopen en daar een paar foto's gemaakt van sneeuwklokjes en één crocus... https://myalbum sneeuwklokjes en één crocus.com/